Breinbrekers voor alle leerlingen: serieus kennismaken met het voortgezet onderwijs

Al vele jaren organiseert het Ostrea Lyceum de Brein Brekers Club voor leerlingen met een (mogelijk) vwo-advies. Een serie uitdagende lessen, bedoeld om leerlingen kennis te laten maken met het voortgezet onderwijs. Wegens groot succes worden deze lessen vanaf dit schooljaar voor alle afdelingen georganiseerd. Let op: omdat dit onder schooltijd is, verzoeken we u voorafgaand aan de aanmelding te overleggen met de leerkracht van uw zoon/dochter.

Wat doet de Brein Brekers Club?

Wij bieden op elke afdeling zes lessen aan (drie weken, twee lesuren achter elkaar) die de leerlingen op donderdagmorgen komen volgen. De lessen zijn specifiek voor de verschillende afdelingen op het Ostrea Lyceum.

Op vwo zijn dat klassieke talen, science, Spaans, wiskunde, Top-Engels en Arts.
Op havo zijn dat nlt (natuur, leven, techniek), Frans, wiskunde, geschiedenis en economie.
Op mavo zijn dat nt (natuur en techniek), Duits, beeldende vorming, M&M (mens & maatschappij) en biologie.
Op basis/kader zijn dat dienstverlening, ict, techniek en economie.

Alle leerlingen ontvangen na afloop van de reeks lessen een persoonlijk certificaat.

Wanneer?

Op donderdag 1, 8 en 15 februari 2018 tijdens het eerste en tweede lesuur (van 8.35-10.20 uur). We verwachten wel dat leerlingen die zich aanmelden ook alle lessen volgen. Ouder(s)/verzorger(s) die kinderen komen brengen, kunnen onder het genot van een kopje koffie of thee wachten tot de lessen afgelopen zijn.

Waar?

Vwo: Bergweg 4, Goes
Mavo en havo: Fruitlaan 3, Goes
Basis en kader: 's-Heer Elsdorpweg 4, Goes

Aanmelden

Wanneer u denkt dat deze club iets is voor uw zoon/dochter, kunt u hem/haar aanmelden via de button “aanmelden” op deze pagina. We adviseren u om daarbij te kiezen voor de opleiding waarvoor uw zoon/dochter een (voorlopig) advies heeft gekregen.

We hebben plaats voor ongeveer 200 kinderen en vol is vol! Uiterste inschrijfdatum is 15 januari 2018. Wanneer de inschrijving voltooid is, ontvangt u een bevestiging per e-mail. Eind januari sturen we u dan een e-mail met daarin alle details.

Wilt u er bij het aanmelden op letten dat u een correct e-mailadres invoert? Alle verdere communicatie gaat namelijk per e-mail. Houdt u voor het ontvangen van de bevestiging ook de map ongewenste e-mail in de gaten, sommige providers markeren deze automatische e-mails als ongewenst. Wanneer u geen bevestiging ontvangen hebt, neemt u dan telefonisch contact met ons op via 0113-212020 of stuur een e-mail naar info@ostrealyceum.nl