Brein Brekers Club 2018-2019

Serieus kennismaken met het voortgezet onderwijs

Zit jij in groep 8 en wil je alvast weten hoe het eraan toe gaat bij de lessen op het Ostrea Lyceum? Dan is de Brein Brekers Club iets voor jou! Al vele jaren organiseren we de Brein Brekers Club voor leerlingen uit groep 8 en op verzoek doen we dat dit jaar (als er voldoende plaats is) voor het eerst ook voor leerlingen uit groep 7. We willen hiermee een extra uitdaging bieden door je alvast kennis te laten maken met vakken die je op de middelbare school zult krijgen. Je ervaart hoe het er op een normale schooldag aan toegaat en hopen hiermee de overstap naar het voortgezet onderwijs iets makkelijker voor je te maken.

Wat doet de Brein Brekers Club?

Je volgt op het gekozen niveau (bb/kb - mavo - havo/vwo) 10 lessen die je één keer per week op de dinsdagmorgen komt volgen. De invulling van de lessen hangt af van het niveau. In grote lijnen is de inhoud op de volgende zaken gericht:
Voor havo/vwo: kennismaking, uitdaging en verrijking
Voor mavo: kennismaking, theorievakken en praktijkvakken
Voor vmbo bk: kennismaking en praktijkvakken

Wanneer?

Je krijgt vijf weken lang, twee lesuren achter elkaar les. Op dinsdagmorgen 11 en 18 december 2018 en op dinsdagmorgen 8 en 15 januari 2019 worden de lessen gevolgd op het 1e en 2e lesuur. Dit is tussen 8.40 en 10.20 uur. Op dinsdagmorgen 22 januari 2019 is het programma iets afwijkend. Je hebt deze morgen het 1e uur les, het 2e en 3e uur zullen we deze periode feestelijk afsluiten met elkaar. Uiteraard zijn ouder(s)/verzorger(s) voor deze afsluiting van harte uitgenodigd.

Waar?

De lessen voor vmbo bk worden gegeven op onze locatie Bergweg 4.
De lessen van havo/vwo worden gegeven op onze locatie Fruitlaan 3.
De lessen van de mavo worden gegeven op onze locatie ’s Heer Elsdorpweg 4.

Ouders/verzorgers die de kinderen komen brengen, kunnen onder het genot van een kopje koffie of thee wachten tot de lessen afgelopen zijn.

Aanmelden

Omdat de lessen onder schooltijd zijn, adviseren we om voor aanmelding even te overleggen met de leerkracht van groep 8 (of 7). De uiterste inschrijfdatum is 1 december 2018 en per afdeling is er een beperkt aantal plaatsen, dus vol=vol. Aangemelde leerlingen krijgen voorafgaand aan de start van de Brein Brekers Club een e-mail met praktische informatie.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op. We zijn bereikbaar per e-mail: info@ostrealyceum.nl of telefonisch via (0113) 212020.