Proeflessen op het Ostrea Lyceum

Hoe ziet een gewone schooldag eruit op het Ostrea Lyceum?

Dit jaar nieuw op het Ostrea Lyceum. Leerlingen uit groep 8 (eventueel groep 7) die willen weten hoe een gewone schooldag op het Ostrea Lyceum eruit ziet, kunnen zich aanmelden voor een proefles. Leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) kijken een middag mee op onze school.

Wat kun je verwachten?

Na ontvangst starten we met een rondleiding door het schoolgebouw en aansluitend volgen de leerlingen een proefles. Ouder(s)/verzorger(s) kunnen kiezen of zij meekijken in die les, of liever in gesprek gaan met de afdelingsleider voor meer informatie. De proeflessen worden gegeven op elk niveau, maar natuurlijk adviseren we het niveau te kiezen waarop de leerling verwacht in te stromen. Op deze manier maak je kennis met (een deel van) de vakken en met de manier van lesgeven op het voortgezet onderwijs. Zo kun je echt de sfeer proeven en leer je het gebouw al een beetje kennen. Dit alles kan helpen de overstap in augustus makkelijker te maken. 

Waar en Wanneer?

Het Ostrea Lyceum heeft drie gebouwen; alle havo en vwo leerlingen zitten in het gebouw aan de Fruitlaan, alle vmbo leerlingen B-K zitten in het gebouw aan de Bergweg en alle mavo leerlingen zitten op de ’s-Heer Elsdorpweg.
De proeflessen zijn op alle locaties gepland op onderstaande data en tijden.

• Maandag 11 februari van 14.20-16.00 uur
• Donderdag 14 februari van 14.20-16.00 uur

Op sommige scholen is dat nog deels onder schooltijd. In die gevallen adviseren we om voorafgaand aan de aanmelding te overleggen met de leerkracht van groep 8.

Aanmelden

Aanmelden gaat digitaal via de button 'aanmelden' op deze pagina. Na aanmelding ontvangt u direct een bevestiging per e-mail. 

Meer informatie?

Stuur een e-mail naar info@ostrealyceum.nl .