Sportklassen op het Ostrea Lyceum

Het Ostrea Lyceum is één van de sportiefste scholen van Zeeland. Dat komt omdat wij al jarenlang de sportklassen organiseren op alle afdelingen. Elke afdeling, dus basisberoepsgerichte leerweg/kaderberoepsgerichte leerweg, mavo, havo en vwo, heeft in klas 1 en 2 een eigen sportklas. Op havo en vwo is die er zelfs ook in klas 3. Bedoeld voor alle leerlingen die sportminded zijn. Als je het fijn vindt om te sporten, dan is de sportklas iets voor jou! Sportklasleerlingen zitten gewoon in de klas met klasgenoten van hun basisschool, maar volgen twee extra uren sport per week bovenop het rooster.

Tijdens deze lessen maak je kennis met sporten die in de gewone gymlessen niet voorkomen. Denk hierbij o.a. aan

  • mountainbiken
  • schaats-, ski- en snowboardclinics
  • survivaltocht
  • karate/judo
  • strandsportdag
  • tennis
  • breakdance
  • atletiek

Bekijk het filmpje hieronder om een indruk te krijgen van de sportklasactiviteiten. 

Ook worden diverse sportwedstrijden bezocht. Leerlingen van de sportklas nemen deel aan toernooien tegen andere (sportklas)scholen. Zo doen we elk jaar met ca. 300 andere scholen mee aan ‘Olympic Moves’: een initiatief van o.a. NOC*NSF en de grootste sportschoolcompetitie van het land.

In de bovenbouw kan de sportklas een vervolg krijgen in de vakken lo-2 (mavo), Bewegen, Sport en Maatschappij (havo), de sportmodule Mastermove (vwo) en de keuzemodules ‘ondersteuning bij sport- en bewegingsactiviteiten’ en ‘geüniformeerde dienstverlening en veiligheid’ (bb/kb). Je kunt dus je hele schooltijd op het Ostrea Lyceum sportief bezig blijven!

Voor deelname aan de sportklassen vragen we een eigen bijdrage van € 50,-. Hiervan worden bijvoorbeeld gastdocenten en de huur van accommodaties buiten de school betaald, zoals een zwembad of een tennishal.

Wil je nog meer informatie? Neem dan contact op met de heer Boonstra: bns@ostrealyceum.nl .

Aanmelden?

Kruis de optie 'sportklas' aan op het aanmeldingsformulier, stuur een e-mail naar info@ostrealyceum of bel naar 0113-212020.