Jaaractie

Naast intellectuele en persoonlijke ontwikkeling vinden we het als school belangrijk om onze leerlingen kennis te laten maken met vele vormen van culturele, sportieve en maatschappelijke activiteiten. We geloven erin dat het voor de persoonlijke ontwikkeling belangrijk is dat leerlingen betrokken zijn in een breed spectrum aan buitenschoolse activiteiten: van brugklasshow tot open podium, van sportevenementen tot Ostrea Stage Event, van feestavonden tot buitenlandse reizen. De school hecht eraan dat leerlingen zich ook sociaal manifesteren. Dat komt onder andere tot uitdrukking in de gezamenlijke inzet voor een goed doel.

Jaaractie 2018-2019: Stichting Jayden

Ieder schooljaar organiseert het jaaractieteam, bestaande uit leerlingen en docenten van het Ostrea Lyceum, verschillende activiteiten voor het goede doel. Na een succesvol actiejaar ten bate van Stichting Kika, is het dit jaar tijd voor een andere bestemming. In het schooljaar 2018-2019 gaat de opbrengst van onze jaaractie naar Stichting Jayden.

Wat doet Stichting Jayden?

Stichting Jayden is opgezet door Rob en Jolanda Faase uit Goes. Op 13 februari 2009 werd bij hun tweejarige zoontje Jayden een neuroblastoomtumor ontdekt. Op 13 oktober datzelfde jaar is Jayden aan neuroblastoom kinderkanker overleden. Hij werd maar twee jaar en elf maanden oud. De ouders van Jayden willen andere kinderen en ouders dit verschrikkelijke verdriet besparen en hebben daarom de Stichting Jayden opgericht. De stichting streeft naar verhoging van de genezingskans van neuroblastoom kinderkanker. Daarbij wil de Stichting Jayden ook dat de kwaliteit van behandelingen verbetert, dat de vervelende bijwerkingen verminderen en dat de kwaliteit van pijnbestrijding beter wordt. Om hun doel te verwezenlijken werkt Stichting Jayden samen met Villa Joep om onderzoek te stimuleren en te financieren. Meer informatie over Stichting Jayden is te vinden op www.stichtingjayden.nl.