Junior academy

Is het einde van jouw basisschoolperiode in zicht en wil je alvast weten hoe het eraan toegaat op het Ostrea Lyceum? Dan is de Junior Academy iets voor jou!

Je volgt vanaf 4 november, vier weken lang op donderdagmiddag na schooltijd leuke lessen op de afdeling van jouw keuze. Je maakt tijdens dit programma kennis met de vakken die je op de middelbare school gaat krijgen en ervaart hoe een normale schooldag eraan toegaat. Afhankelijk van de opleiding krijg je bijvoorbeeld een les biologie, beeldende vorming, techniek, Latijn of Frans. Op deze manier wordt de overstap van basis- naar voortgezet onderwijs voor jou een stuk makkelijker.

In principe is de Junior Academy nog niet echt gekoppeld aan een opleiding omdat veel leerlingen in deze periode nog geen advies hebben gekregen. Daarom kun je op elk gewenst niveau meedoen. Wanneer het advies al wel bekend is, geven we hieronder een kleine indicatie:

Advies                                   Aanmelden voor Junior Academy op
Basisberoeps                         basis/kader
Basis-/kaderberoeps            basis/kader
Kaderberoeps                        basis/kader
Kader/gemengd                     basis/kader

Gemengd/theoretisch           mavo

Mavo/havo                             havo/vwo
Havo                                       havo/vwo
Havo/vwo                               havo/vwo
Vwo                                         havo/vwo

Wanneer je het (te) spannend vindt om alleen naar de Junior Academy te komen, kun je dus ook meedoen op een ander niveau als je daar al wel iemand kent.

WAT GA JE DOEN?

Je volgt op het gekozen niveau (vmbo - mavo - havo/vwo) in totaal vier lessen. Deze vinden één keer per week plaats op donderdagmiddag. De invulling van de lessen is afhankelijk van het niveau en komt in grote lijnen op het volgende neer.

Havo/vwoKennismaking, uitdaging en verrijking
MavoKennismaking, theorievakken en praktijkvakken
VmboKennismaking en praktijkvakken

Voor wie?

We organiseren de Junior Academy voor leerlingen uit groep 8 en op verzoek (op voorwaarde dat er voldoende plaats is) ook voor leerlingen uit groep 7.

Wanneer?

Je krijgt vier weken lang, twee lesuren achter elkaar les. Vlak voordat de Junior Academy van start gaat, krijg je per mail het rooster toegestuurd. Op donderdag 25 november heb je eerst les en daarna sluiten we de periode feestelijk met elkaar af en krijg je een echt certificaat uitgereikt. Graag hadden we ouders/verzorgers en leerkrachten hierbij ook graag ontvangen, maar dat is vanwege aangescherpte coronaregels helaas niet meer mogelijk!

Let op: wanneer de Coronamaatregelen toch weer aangescherpt worden, worden de kennismakingsactiviteiten aangepast. Op onze website vind je altijd de meest actuele informatie.

Donderdag 4 november 202114.30 t/m 16.15 uur
Donderdag 11 november 202114.30 t/m 16.15 uur
Donderdag 18 november 202114.30 t/m 16.15 uur

Donderdag 25 november 2021

14.30 t/m 16.15 uur

Waar?

De lessen voor vmbo worden gegeven op onze locatie aan de Bergweg 4, de lessen voor havo/vwo leerlingen worden gegeven aan de Fruitlaan 3 en de lessen voor mavo leerlingen vinden plaats op onze locatie aan de ‘s Heer Elsdorpweg 4.

Zeg jij ook JA tegen de Junior Academy?
Meld je nu aan!

Aanmelden kan t/m zondag 31 oktober. Wees er snel bij, want VOL = VOL!

Aanmelden voor de Junior Academy is niet meer mogelijk via de website. Nog niet aangemeld en wil je toch nog meedoen? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0113-212020.

Andere activiteiten

Open Huis (online)

Omdat ons fysieke open huis niet door kan gaan vanwege corona, hebben we een leuk online alternatief bedacht.

Meet & Greet

Voor leerlingen van groep 8 en hun ouders/verzorgers

Ostrea Game
OstreaGame

Met een leuke quiz de school leren kennen!

Filmpjes

Bekijk onze filmpjes die je kunnen helpen bij het maken van jouw keuze.